NÁŠ DEŇ ZEME

Každoročne sa aj my „Švermováci“ pripájame k mnohým ľuďom na svete, aby sme si pripomenuli, prečo je naša Zem taká vzácna. Oficiálnym Dňom Zeme je 22.apríl, a to už od roku 1970. Na jeho počesť si žiaci piatok spríjemnili rôznymi aktivitami na 1. aj 2. stupni a zároveň prišli oblečení v zelenom. Túto farbu sme si vybrali ako farbu nádeje pre zdravie Zeme.

Žiaci v 1. a 2. ročníku sa venovali téme – rastliny v prírode, v 3. a 4. ročníku téme – zvieratá vo voľnej prírode. Svoje poznatky doplnili kreatívnou i zábavnou činnosťou vo forme tvorby enviro-plagátu. Druhostupniari mali aktivity rozdelené po ročníkoch. Piatakov zaujali zvieratká, ktoré na svojich exkurziách videli, hladkali, či dokonca kŕmili. Šiestaci mali za úlohu vytvoriť mini-herbár rastlín počas prechádzky. Siedmaci plnili úlohy s environmentálnou tematikou na školskom dvore v spolupráci s Ing. Annou Mackovou z CHKO Východné Karpaty. Ôsmaci pomáhali zveľadiť okolie pri hoteli Karpatia, ba dokonca úspešne vyčistili aj priestory našej Kalvárie. Deviataci spoznávali prírodu nášho mesta a ich úlohou bolo urobiť zbierku prírodnín. Vybrané triedy pomohli pánovi školníkovi pri zveľaďovaní školskej skalky, taktiež prispeli k vyplieneniu buriny, skrášlení vyvýšených záhonov a celkového okolia našej školy. Za užitočnú prácu a pomoc všetkým ďakujeme!

Nielen tento deň, ale i každý všedný deň by sme mali myslieť na našu planétu, ktorá je vzácna a jej zdroje sú vyčerpateľné. Iba my, ľudia, si dokážeme pomôcť, ak budeme rozmýšľať ekologickejšie a správať sa ohľaduplnejšie k jej bohatstvu, ktoré nám ponúka.

Fotogaléria

Ďalšie články
Fotogaléria