Deviataci za katedrou

Druhý júnový týždeň sa v ZŠ Jána Švermu opäť konala obľúbená parlamenťácka akcia Deviataci za katedrou.

Deviataci sa už trochu nudili, keďže mali dávno po prijímacích skúškach a všetky koncoročné známky boli „v suchu“. S radosťou teda privítali príležitosť vyskúšať si, aké  je to  byť učiteľom. Na vlastné oči a uši sa presvedčili, že to nie je vôbec také jednoduché, ako to na prvý pohľad vyzerá.

A-čkari, B-čkari a C-čkari celý týždeň vyučovali prvostupniarov slovenský jazyk, matematiku, anglický jazyk, výtvarnú výchovu, prírodovedu aj vlastivedu.

K svojej úlohe pristupovali zodpovedne, snažili sa  pripraviť čo najzaujímavejšiu hodinu.  Žiakom prichystali  pracovné listy na opakovanie učiva a rôzne aktivity, aby si naši najmenší žiaci ešte naplno užili posledné hodiny tohto školského roka. Prváci, druháci a tretiaci boli veru dosť prekvapení, keď namiesto ich pani učiteliek prišli do triedy starší žiaci.

Do úlohy pedagógov sa naši deviataci naplno vžili. Netrvalo dlho a už chválili, upozorňovali, dokonca aj karhali. Teda presne to, čo obkukali na vlastných hodinách od svojich učiteľov. Za nevhodné správanie dostali neposlušníci úlohy navyše.

Po zazvonení zvončeka boli všetci poriadne uťahaní. Aj malí žiaci, aj ich noví učitelia. Zvládnuť triedu plnú malých beťárov dá totiž zabrať. Ale zároveň ich naplnila spokojnosť, ako dobre sa svojej učiteľskej úlohy zhostili.

Taktiež pochopili, že učitelia to vo svojej práci nemajú také jednoduché a zaslúžia si úctu a rešpekt.

Ďalšie články
Fotogaléria